Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

15 Soal (Pilgan) Present Perfect Continuous Tense Lengkap Jawaban

Latihan Soal PG Bab Present Perfect Continuous Tense

1. I'm tired because I ________________ the whole day.
A) work
B) have been working
C) working
D) am working

Jawaban: 
B) have been working


2. She looks exhausted. She ________________ all day.
A) was working
B) has worked
C) worked
D) has been working

Jawaban: 
D) has been working


3. ________________ you been studying French for a long time?
A) Do
B) Are
C) Have
D) Is

Jawaban: 
C) Have


4. It's raining outside. The ground is wet because it ________________.
A) rains
B) has rained
C) is raining
D) has been raining

Jawaban:
D) has been raining


5. I'm sorry I'm late. I ________________ in traffic.
A) stuck
B) stucked
C) have been stuck
D) am stuck

Jawaban: 
C) have been stuck


6. Sarah is tired because she ________________ all day.
A) works
B) has been working
C) is working
D) worked

Jawaban: 
B) has been working


7. How long ________________ you been living in this city?
A) have
B) will
C) do
D) does

Jawaban: 
A) have


8. My shoes are muddy because I ________________ in the garden.
A) have walked
B) walk
C) walked
D) have been walking

Jawaban: 
D) have been walking


9. They are tired because they ________________ the house all day.
A) clean
B) are cleaning
C) have cleaned
D) have been cleaning

Jawaban: 
D) have been cleaning


10. What ________________ you been doing since I last saw you?
A) is
B) have
C) was
D) did

Jawaban: 
B) have


11. She ________________ her car since last year.
A) owns
B) is owning
C) has owned
D) has been owning

Jawaban: 
C) has owned


12. ________________ you been sleeping well lately?
A) Will
B) Did
C) Have
D) Are

Jawaban: 
C) Have


13. The children ________________ in the park for hours.
A) play
B) have played
C) played
D) have been playing

Jawaban: 
D) have been playing


14. We can't go to the beach today because it ________________ all morning.
A) rains
B) rained
C) is raining
D) has been raining

Jawaban: 
D) has been raining


15. How long ________________ you been watching television?
A) did
B) do
C) have
D) does

Jawaban: 
C) have